Tempat Menarik Di Selangor

Tempat Menarik Di Selangor

Tempat Menarik Di SelangorTempat Menarik Di Selangor – Selangor merupakan salah satu daerah yang berasa di kuala lumpur, malaysia. Kota ini merupakan salah satu tempat yang sangat terkenal di kuala lumpur. Di lansir dari laman gilessociety.

Selangor juga sangat terkenal dengan memiliki beberapa tempat yang menarik yang sering sekali di jadikan tempat untuk bersantai mengahabiskan kekosongan waktu.

Tempat ini juga biasanya banyak di kunjungi para wisatawan dari mancanegara yang sedang berkibur ke negara ini. Berikut salah satu jenis salah satu tempat menarik yang ada di kuala lumpur sebagai berikut.

Sunway Lagoon Theme Park

Taman Tema Sunway Lagoon mempunyai pelbagai tarikan yang pasti membuatkan anak-anak anda tidak sabar-sabar untuk menerokai permainan & aktiviti menarik di sini. Daftar CQ9 Slot

Samada kanak-kanak, remaja atau dewasa, variasi aktiviti menarik di sini sesuai untuk segenap usia. Umumnya, terdapat 6 tarikan utama di sini iaitu Water Park, Amusement Park, Wildlife Park, Scream Park, Lost Lagoon & Extreme Park. Sama ada aktiviti yang basah atau kering, 6 tarikan utama ini ada jawapan ideal untuk anda seisi keluarga.

Bangi Wonderland Theme Park & Resort

Sebuah taman tema air yang baru di buka pada Ogos 2016. Bagi remaja & golongan muda mudi yang sukakan aktiviti yang mendebarkan, taman tema air ini pasti membuatkan anda tersenyum gembira.

Gelongsor air yang ada di sini sesetengahnya boleh membuatkan jantung anda berdegup kencang kerana tinggi, curam & anda akan meluncur laju ke bawah.

 Paya Indah Wetlands

Satu destinasi menarik khas untuk mereka yang cintakan keindahan alam & melihat haiwan. Paya Indah Wetlands merangkumi kawasan yang sangat luas sekitar 450 hektar & mempunyai ratusan spesis burung serta 26 spesis mamalia. Antara binatang yang sangat mengujakan untuk tatapan pengunjung di sini adalah badak air, buaya, kura-kura gergasi, landak, burung merak & macam-macam lagi.

Tempat Menarik Di Selangor

Batu Caves

Batu Caves bukan sahaja merupakan tempat keagamaan untuk penganut Hindu malah, ianya juga merupakan satu tempat pelancongan di Selangor yang sangat terkenal di kalangan pelancong dalam & luar negara. Rata-rata yang berkunjung ke sini pasti kagum dengan keindahan bukit & gua batu kapur yang sangat besar.

Sesiapa sahaja boleh datang melawat ke sini tidak mengira latar belakang agama pengunjung. Untuk menuju ke dalam gua, pengunjung perlu mendaki sebanyak 272 anak tangga yang agak curam.

 Pasar Malam Setia Alam

Tempat yang sepanjang 2.4km di Setia Alam ini merupakan pasar malam yang terpanjang di Malaysia! Pasar malam Setia Alam bukan sahaja menawarkan pelbagai jenis makanan melayu, tetapi juga makanan taiwan, cina, india, jepun, korea, europah dan sebagainya.

Dari 300+ gerai pada masa pembukaan, pasar malam ini telah mencatat rekod sebanyak 800+ gerai pada tahun 2019 dan menerima sebanyak 10,000+ pengunjung setiap minggu!

About the Author

You may also like these